
To je jed, ki hkrati razvaja in razveseljuje – takšna, ki jo boste želeli ponoviti večkrat.
Oglaševanje
Včasih se zgodi, da recept osvoji že z opisom. Tak je tudi ta piščanec v kremni omaki z vinom – jed, ki vas bo navdušila s polnostjo okusov in preprosto pripravo. Tisto, kar jo naredi neustavljivo, pa ni le preplet maslenih gob, zelišč in vina, temveč tudi dejstvo, da vse nastane v eni sami ponvi. Manj posode pomeni več časa za užitek za mizo.
Kremasta omaka, v kateri se zlijeta vino in smetana, dobi svoj posebni značaj z dodatkom zelišč in sira Gruyère. Slan, hrustljav pršut pa je tisti mali, presenetljivi detajl, ki jed povzdigne na višjo raven.
Oglaševanje
Ta piščanec je kot ustvarjen za trenutke, ko želite gostom postreči nekaj posebnega, a vas čas preganja. V resnici je priprava tako enostavna, da ga brez težav skuhate tudi sredi delovnega tedna – zase ali za svojo družino. Prileže se skoraj vsem prilogam: pire krompirju, popečeni buči, rižu ali pa preprosto sveže pečenemu kruhu, piše portal Punkufer.hr, ki je objavil tudi recept za to božansko kosilo.
Kaj potrebujemo
- 450 g piščančjih prsi
- sol
- poper
- 40 g gladke moke
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 1 čajna žlička čebule v prahu
- 1/2 čajne žličke paprike v prahu
- 1 ščepec kajenskega popra
- 90 g pršuta
- 40–50 g masla
- 150 g narezanih šampinjonov
- 2 šalotki, sesekljani
- 2 žlici svežih listov timijana (2 čajni žlički posušenih)
- 1 žlica sveže sesekljanega žajblja (1 čajna žlička posušenega)
- 250 ml suhega belega vina
- 250 ml piščančje jušne osnove
- 120–150 ml sladke smetane
- 50 g naribanega sira Gruyère
Kako pripravimo
Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom. V posebni skledi zmešamo moko s česnom, čebulo, papriko in kajenskim poprom ter meso povaljamo v tej mešanici.
Oglaševanje
V večji ponvi popečemo pršut do hrustljavega, približno 5 minut. Odložimo ga na stran.
V isti ponvi raztopimo tretjino masla in na njem popečemo piščanca, da dobi lepo zapečeno skorjico. Dodamo še malo masla, pustimo, da se stopi, nato meso umaknemo iz ponve.
V ponev stresemo gobe in jih pustimo, da se lepo popečejo. Dodamo še preostalo maslo, šalotko, timijan in žajbelj ter kuhamo, dokler se gobe ne karamelizirajo.
Oglaševanje
Prilijemo vino, nato piščančjo osnovo, in kuhamo nekaj minut. Dodamo smetano, vrnemo piščanca v ponev ter jed posujemo z Gruyèrejem. Kuhamo še 5–10 minut, da se sir stopi in omaka zgosti.
Jed zaključimo s hrustljavim pršutom in svežimi zelišči.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje